Super Pinguins  game banner

GPN Review - Super Pinguins

Red je pinguïn vrienden!

Als je pinguïn vriendjes zijn gevangen is het aan jou om ze snel redden in de nieuwe game Super Pinguïns. Er komen steeds vaker verslavende spelletjes voor de tablets en telefoon uit, en daar is Super Pinguïns er één van. Er is al een bekend pinguïn spel genaamd “Air Pinguïn”, maar Super Pinguïns heeft echt een totaal andere gameplay. Het spel is gemaakt door de ontwikkelaar Supersolid. Deze studio is nog niet zo bekend en dit is dan ook de eerste game afkomstig van deze nieuwe speler op de games markt.

Afbeelding

Mooi en simpel
De game ziet er op het eerste gezicht heel kinderlijk uit, maar daarom is het niet minder leuk. Grafisch gezien kan Super Pinguïns goed meekomen, maar verwacht niet dat alles perfect afgewerkt is. Dit mag je misschien ook niet helemaal verwachten, daar de game gratis is. Sommige dingen zijn hier en daar wat hoekig. De animaties zijn heel leuk en goed gemaakt, alleen snap ik niet waarom de pinguïn elke keer een rondje draait als je een aantal visjes achter elkaar verzamelt, maar dat terzijde. De ondersteunende muziek is leuk en blijft al snel in je hoofd zitten. Dus als je het spel te lang speelt zit het liedje in je hoofd. Je bent gewaarschuwd!

Rennen en rennen!!!

Als je bekend bent met het spel “Temple run” of “Agent Dash”, zul je deze gameplay wel herkennen. Het doel is eigenlijk om zo veel mogelijk visjes te verkrijgen, zo ver mogelijk te rennen en je pinguïnvriendjes te redden. Het rennen werkt heel soepel en je hebt geen last van vertragingen. Onderweg kom je obstakels tegen waar je om heen moet rennen of overheen moet springen. De octopussen zorgen ervoor dat je scherm onder zit met inkt. Denk aan de basis platform elementen.

Afbeelding

Dure dingen
Als je echt fanatiek wilt spelen kun je er uiteraard ook geld aan besteden, want het visjes verzamelen duurt in principe verschrikkelijke lang. Met die gekochte visjes kun je andere pinguïns kopen en je power-ups verbeteren. Tijdens het rennen door de levels kom je de andere pinguïnvriendjes tegen die vast zitten. Ren je er tegenaan, dan komen ze los en krijg jij een power-up. Het Rayman idee is hier duidelijk toegepast. Er zijn best veel power-ups, zoals: invincibility verandert je in een soort groene Hulkvis die door alles heen breekt; een soort van vis krat; fishsucker die alle visjes onderweg naar je toe zuigt en nog veel meer. De power-ups doen het maar voor een paar seconden en dan zijn ze weer weg. Als je nu toch ergens tegen aanknalt of onverhoopt dood gaat dan heb je nog één kans om vanaf het punt waar je het loodje legde te herstarten. Alleen dit kost je wel 4500 visjes voor een extra leven en dit is dus een ware rib uit je ribbenloze lijf.

Afbeelding

Super Pinguïns is een erg leuk en verslavend spel. Het is vermakend om te spelen als je bijvoorbeeld in de trein zit of even moet wachten bij de tandarts. Wel vervelend is dat het verzamelen van visjes zoveel tijd kost. Daarnaast hadden de ontwikkelaars de dingen die je kunt kopen met de visjes wel iets goedkoper kunnen laten uitvallen. Als je Super Pinguïns vaak speelt is het erg eentonig en niet gaat de lol er een beetje van af, daar het steeds een herhaling van dezelfde handelingen is. Als je eenmaal alle power-ups een keer gezien hebt, heb je zo’n beetje alles uit deze game gehaald en kun je de conclusie trekken dat je er prima mee vermaakt hebt, maar nu weer op kan naar een volgende game.

Super Pinguïns Downloaden:

iOS:
Download hier de iOS versie

Android:
Download hier de Android versie

plus Simpel maar leuk Vissen verzamelen duurt te lang min
plus Muziek De visjes die in-game kan kopen zijn veelte duur min
plus Veel power-ups en dingen die je kunt kopen Word eentonig als je te lang speelt min
plus Zeer verslavend


Er zijn momenteel geen reacties gevonden.


Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsten.

7.5

User score:
0 stemmen

0


Schrijf nu een review over Super Pinguins

Super Pinguins  boxart

Super Pinguins13 september 2012
Adventure
Supersolid