GPN Special: Terugblik 2011 Zino - GOTY: Saints Row: The Third

Het jaar 2011 is al weer bijna om en heeft veel betekend voor de game-liefhebbers. Toppers als Assassin’s Creed: Revelations, Modern Warfare 3, The Elder Scrolls V: Skyrim en Batman: Arkham City vulden de harten van gamers over de hele wereld met warmte. Vooral de maand november was een grote maand qua releases, maar voor mij was de maand augustus toch nog belangrijker: toen kreeg ik mijn PlayStation 3!

Al heb ik mijn nieuwe console pas een paar maanden, ik heb al heel wat afgespeeld. Mijn beginnende collectie is sindsdien met rap tempo uitgebreid met onder andere titels als Batman: Arkham Asylum en Arkham City, Call of Duty: Modern Warfare 2 en 3, Alice: Madness Returns en Brütal Legend. Maar wat was nou mijn Game of the Year? Dat was Saints Row: The Third! Een game met (puberale) humor, over-de-top actie en stoerheid, die zich afspeelt in een wereld waar je compleet je eigen gang kunt gaan. Niets is te dol, en dat vind ik zo fijn aan dit spel. Saints Row neemt zichzelf niet serieus en is er eigenlijk gewoon voor de snelle lol. Al deze factoren zijn voor mij genoeg om de game als één van mijn favorieten te beschouwen en te betitelen als mijn GOTY.

Afbeelding

Maar Saints Row: The Third was niet het enige mooie spel dat ik dit jaar speelde, zeker niet. Ik heb me erg vermaakt met Batman: Arkham Asylum en het vervolg, Arkham City. De lugubere sfeer die de omgevingen hun eigen karakter geeft, zijn indrukwekkend en de personages zijn stuk voor stuk zeer interessant. In mijn rijtje mag Call of Duty natuurlijk niet ontbreken. De serie staat voor velen garant voor kwaliteit en heftige actie. Ook Modern Warfare 3 maakt dit waar en weet de scenes met actie goed in beeld te brengen, waardoor je steeds meer het gevoel krijgt alsof je in een film zit, in plaats van in een game. Een game die ik bijna over het hoofd zou hebben gezien is inFamous 2. Mijn allereerste PS3-game. Dit was ook de eerste die ik helemaal uitspeelde, maarliefst twee keer! Door de ingrijpende keuzes op het gebied van karma kreeg de game een erg hoge replay waarde, waardoor ik de game van twee verschillende kanten heb ervaren. Brütal Legend is echter een titel waar ik een beetje over twijfel: sommige elementen in de game vind ik erg vermakelijk en andere vind ik nogal onduidelijk. Ik heb al meerdere keren op moeten zoeken hoe verder te komen, want zelf zou ik er echt niet uitkomen.

Laten we niet vergeten dat ik ook de tijd voor augustus bezig ben geweest. Toen speelde ik vooral De Sims 3, wat een ware obsessie begon te worden. Ik bouwde huizen, maakten de meest gedetailleerde Sims, nam machinima’s op, schreef verhalen met de Sims in de hoofdrol en noem maar op. Mijn Sims wachten sinds augustus echter nog steeds op me... Je zou je bijna schuldig gaan voelen. Maar door al het moois dat dit jaar al langs kwam, zou je bijna vergeten dat het jaar nog geeneens voorbij is! Ikzelf heb intussen een boel oudere titels gekocht. Ik ga me na de Kerst vermaken met Bayonette, Prince of Persia, LittleBigPlanet en Dragon Age II! Ik kan in ieder geval niet wachten. En dan komen er volgend jaar ook nog eens hele interessante games uit. Ik verheug me erg op Dragon’s Dogma en Gotham City Impostors, maar tot dan heb ik nog genoeg te doen. Zo heb ik Sonic Generations, ICO & Shadow of the Colossus HD Collection, Ratchet & Clank: All 4 One, Batman: Arkham City en Alice: Madness Returns nog niet uitgespeeld. Oh, en dan heb ik ook nog Saints Row 2 en DC Universe Online.

De laatste paar weken van dit jaar blikt de redactie van GamePlayNation terug op het afgelopen jaar en zijn vetste games. Houd de site dus in de gaten om te kijken welke game de andere crewleden het beste vonden!


Er zijn momenteel geen reacties gevonden.


Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsten.

8

User score:
0 stemmen

0


Schrijf nu een review over Saints Row: The Third

Saints Row: The Third boxart

Saints Row: The Third


PS3, Xbox360 en PC
15 november 2011
Free-roaming, Action
THQ

Volition, Incvind goedkoopste Saints Row: The Third

Goedkoopste Saints Row: The Third

Goedkope ps3 game

Ps3

Nedgame.comNedgame.com
€ 28.00 (+ € 1.95 verzendkosten)

Dixons.nlDixons.nl
€ 28.99 (+ € 0.00 verzendkosten)

Goedkope xbox360 game

Xbox360

Nedgame.comNedgame.com
€ 28.00 (+ € 1.95 verzendkosten)

Mycom.nlMycom.nl
€ 29.99 (+ € 0.00 verzendkosten)

Dixons.nlDixons.nl
€ 30.00 (+ € 0.00 verzendkosten)

Goedkope pc game

Pc

Nedgame.comNedgame.com
€ 18.00 (+ € 1.95 verzendkosten)